L'Ajuntament de Llucmajor baixa les taxes de la piscina per fer arribar el servei a més segments de població
En general baixen entre un 12 i un 16 per cent
L’Ajuntament de Llucmajor va aprovar una modificació dels preus dels abonaments de les piscines municipals, que són d’entre un 12 i un 16 per cent. Aquestes baixades s’han fet, segons explica el regidor d’Esports, Tomeu Tugores (PSOE), “per tal d’apropar aquestes instal·lacions a més segments de població i fer així accessibles a més usuaris aplicant aquestes mesures socials”.

D’aquesta manera, per exemple, l’abonament mensual per a persona adulta empadronada, passa dels 39,88 als 34,99 euros, fet que suposa una baixada del 12,26 per cent. Així mateix, el familiar empadronat passa dels 99,67 als 85 euros al mes, és a dir, un 14,71 per cent menys i un estalvi anual per família de 176 euros.

Tugores explica que un dels aspectes que s’ha volgut fomentar amb aquesta modificació és la promoció de l’esport entre els més joves. Per això, l’abonament de joves d’entre 15 i 22 anys empadronats, passa de 31,93 a 27 euros cada mes.

Pel que fa als cursets en general, s’ha aplicat una baixada d’un 5 per cent a totes les modalitats de les múltiples modalitats que s’ofereixen.

El lloguer de carrers de la piscina per a ús individual, “una pràctica molt habitual per part de clubs”, apunta el regidor, baixa també de 24,47 a 22 euros dia.

PISCINA A L’ESTIU

Els abonaments i preus a la piscina pels mesos de juliol i agost “baixen de forma més que considerable”. Així, el mensual adult empadronat passa de 49,89 a 30 euros (-19,89 euros), el mensual familiar empadronat de 109,63 a 60 euros (-49,62 euros).

A l’estiu, la gent gran i discapacitada, també haurà de pagar menys, ja que el mensual empadronat passa dels 43,85 a 15 euros (-28,85 euros), és a dir, un 65 per cent menys. De la mateixa manera, el mensual infantil empadronat baixa de 39,88 a 20 euros (-19,88 euros).

Per altra banda, aquests dos mesos es fixa l’entrada puntual diària a 3,50 euros.

Tugores enraona que aquestes baixes s’han pogut fer per voluntat política de l’equip de govern (PSOE-MÉS-EL PI). “Un cop vàrem rescatar la gestió de les piscines municipals i amb voluntat política d’abaixar els preus, hem pogut dur a terme i, d’aquesta manera, acostar el servei a més segments de població”, conclou.

ALTRES MODIFICACIONS DE TAXES
Pel que fa a l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, cal recordar que tenen bonificacions del 75 per cent als vehicles elèctrics i del 50 per cent als híbrids. Així mateix, els de més de 25 anys, no paguen. La modificació de l'ordenança aprovada pel ple fa que els propietaris no hagin de sol·licitar aquestes esmentades bonificacions, sinó que s'aplicaran per defecte per part de l'administració. Fins ara ho havia de sol·licitar expressament el titular del vehicle.

Per una altra banda, també s'ha aprovat una baixada d'un 3'426 per cent de la taxa de residus sòlids urbans tant a habitatges com a comerços.

La modificació de la taxa per a la utilització privativa o per a l'aprofitament de domini públic, s'ha aprovat una modificació de la taxa per tal d'unificar els criteris de pagament entre els establiments. Fins ara determinats comerços que ocupaven domini públic amb taules i cadires tributaven de diferents maneres. D'una banda, en funció de la zona, uns tributaven per quantitat de taules/cadires i altres per metres quadrats d'ocupació. Amb la modificació aprovada, a partir d'ara tots tributaran segons els metres quadrats que ocupin.

Finalment s'ha aprovat una modificació dels preus de menjador de l'escoleta que passarà a ser de 5 euros/dia, un augment de 5 cèntims. "El canvi ve motivat perquè hi ha un nou servei de menjador que aposta per la qualitat i la proximitat com ho demostra el fet que els menús seran fets a la mateixa escoleta i amb menús de temporada i productes provinents de comerç just i, en definitiva, més saludable", expliquen des de l'àrea d'Educació.
Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web