L’Ajuntament de Llucmajor i Ecovidrio impulsen el reciclatge de vidre
Ha fet una campanya entre el sector hostaler del municipi.
L’Ajuntament de Llucmajor i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, han dut a terme una campanya per a fomentar i donar un impuls al reciclatge de vidre al municipi.

La iniciativa va començar amb una primera fase en què es van realitzar enquestes i entrevistes a 65 dels establiments hostalers de Llucmajor per conèixer de primera mà quines eren les seves necessitats i poder així adequar els recursos existents. A més, Ecovidrio va oferir informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials i econòmics que té el reciclatge dels envasos de vidre.

En una segona fase, i per facilitar el reciclatge de vidre als locals que es van adherir a aquesta iniciativa, es van lliurar un total de 40 contenidors petits adaptats a la recollida actual.

La col·laboració d'Ecovidrio amb l'Ajuntament de Llucmajor té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat a través del sector de l'hostaleria i la restauració. L'entitat impulsa el reciclatge en aquest canal, ja que a Espanya es genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen en el mercat. La seva incidència en el reciclat és determinant, ja que s'estima que cada establiment recicla aproximadament el mateix vidre que 50 ciutadans.
Dades de reciclat de vidre al municipi
Segons les últimes dades disponibles del 2015, els ciutadans de la localitat van reciclar un total de 512.320 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana d'uns 14,8 kg de vidre a l'any.
Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web