L’Ajuntament de Llucmajor compra 24 desfibril·ladors que ubicarà a centres de gran afluència de gent
Hi destina 49.984 euros i s’aconseguirà el certificat de municipi “cardioprotegit”.

L’Ajuntament de Llucmajor ha procedit a la compra de 24 desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA), que s’utilitzen en cas d’aturades cardiorespiratòries i que en unes setmanes quedaran instal·lats a diferents indrets del municipi. Els desfibril·ladors es col·locaran als centres o espais que habitual tenen una major afluència de gent o públic com ara centres escolars, poliesportius o parcs públics, entre altres.

Amb aquesta iniciativa de l’àrea d’Esports, Cooperació i Participació Ciutadana, “aconseguirem la certificació de municipi cardioprotegit”, destaca el regidor Tomeu Tugores (PSOE) qui apunta que per a la ubicació d’aquests desfibril·ladors “es tenen en compte les ràtios adequats de proximitat de població perquè en l’hipotètic cas que s’hagin d’utilitzar, siguin el més a prop possible”.

L’Ajuntament de Llucmajor destina a aquesta iniciativa 41.280 euros (IVA exclòs) i gràcies a la implantació de tots aquests aparells s’aconseguirà la certificació de “municipi cardioprotegit, una acreditació a destacar si tenim en compte l’extensió del nostre terme municipal”.

També es dotarà d’aquests aparells als cossos de seguretat com ara la Policia Local, la Guàrdia Civil i els voluntaris de Protecció Civil.

Aquests desfibril·ladors poden ser utilitzats per personal no mèdic i per això es durà a terme formació oficial en l’ús d’aquests aparells i en Suport Vital Bàsic (SVB), ja que són les úniques accions que han demostrat que funcionen de forma “indiscutible en la supervivència del pacient en aturada cardíaca” i que el seu èxit depèn de la rapidesa de la seva aplicació.

En aquest sentit, Tugores informa que en el proper mes de maig es durà a terme “formació oficial per a 250 persones entre la qual hi haurà personal propi com ara policies, personal de la brigada municipal, de les oficines i també a membres d’associacions i clubs esportius del municipi”.
Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web