Inversió de 520.000 euros per a la reforma de la "Plaça Taronja" de s'Arenal
Gràcies a una subvenció del 80 per cent de la borsa d’allotjaments turístics
La plaça de la Reina Maria Cristina de s'Arenal, coneguda popularment com la "Plaça Taronja", serà objecte d'una profunda remodelació gràcies a una inversió de 520.000 euros, provinents el 80 per cent del consorci borsa d'allotjaments turístics i el 20 per cent restant, de les arques municipals.

En el projecte s'explica que l'objectiu principal d'aquest projecte és "posar en valor per a ús de la ciutadania i dels visitants una plaça, actualment bastant degradada i antiquada". En aquesta línia, justifica la necessitat de dur a terme una millora de la plaça: "El pas dels anys ha suposat una degradació de l'entorn amb l'existència de mobiliari urbà antiquat, edificacions fora d'ús que ocupen espai de la plaça i una obsolescència del sistema d'il·luminació i reg de les plantes així com una falta d'ordenació de certs espais que mereixen ser modernitzats", es justifica.

El projecte que es durà a terme intentat conservar el màxim nombre de places d'aparcaments de vehicles existent a la zona i també mantenir algunes de les singularitats de l'espai per tal de no perdre l'essència del lloc mantenint l'arbrat i augmentant l'espai verd.

Aquesta reforma, pretén ser també una passa més cap al desenvolupament socioeconòmic de la zona costanera, mitjançant la disponibilitat de més espais públics oberts per als residents i visitants. Així mateix, també es cerca afavorir la competitivitat del sector comercial/hoteler del municipi mitjançant la creació d'espais que siguin atractius al visitant, amb mobiliari urbà modern, jardineria integrada en l'entorn i nova tecnologia en il·luminació, que generi seguretat als vianants. Tot plegat per aconseguir uns espais públics eficients energèticament, accessibles i moderns tecnològicament.
El projecte inclourà jardineria i la massa arbòria de baix consum d'aigua i tendrà zones d'ombra, d'esbarjo, bancs, papereres i espais de jocs per als menors.

BENEFICIARIS
El regidor d'Atenció Ciutadana de s'Arenal, Miquel Àngel Serra, explica que "la plaça està molt degradada i ja fa temps que es reclama una millora que a la fi podrem dur a terme". "Aquesta es farà gairebé alhora que la millora del Torrent dels Jueus i el seu entorn que duem a terme entre els ajuntaments de Llucmajor i Palma i que suposa una inversió de 2 milions d'euros, amb la qual cosa s'Arenal veurà millorades de forma substancial les seves infraestructures".

"Són dues millores que beneficien als residents perquè disposaran de més espais lúdics a l'aire lliure en condicions, també als nostres visitants i, lògicament, als comerciants i sector hoteler perquè totes les millores dels espais públics suposen més possibilitats de millora dels seus negocis", conclou Serra.

Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web