Fins a 50 ponències es presenten a les I Jornades d'Estudis Locals
Inici divendres a partir de les 16.00 hores al Claustre de Sant Bonaventura
La primera edició de les Jornades d'Estudis Locals de Llucmajor, comptaran amb 50 ponències. Els treballs seran presentats per 87 ponents i, de moment, 60 persones a les jornades que se celebren divendres 10 i dissabte 11 de novembre.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Llucmajor, Lluís Segura, ha apuntat que aquestes dades avalen que "podem dir que la convocatòria és un èxit i més tenint en compte que és la primera vegada que se celebren les jornades a Llucmajor i que normalment a la majoria de municipis hi ha 10 o 11 ponències".

En la roda de premsa de presentació de les jornades, Segura ha estat acompanyat pel batle de Llucmajor, Bernadí Vives i Miquel Sbert, integrat del comitè científic de les jornades. El regidor ha recordat la figura de la seva antecessora en el càrrec, Adelina Gutiérrez, que posà en marxa la celebració d'aquestes primeres jornades d'estudis locals.

Sbert, qui farà la conferència inaugural, ha declarat no estar “gens sorprès" per la resposta a aquesta cita perquè "mai havíem tengut unes jornades però sí que tenim una llarguíssima tradició d'estudiosos que han fitxat la seva atenció en diferents aspectes del nostre territori". El filòleg ha afegit que, amb l’organització d’aquestes jornades, l’administració “ha acanalat el vent” dels estudiosos que han trobat un espai que els permet donar a conèixer i difondre els seus treballs: "les jornades són un canal perquè circulin intel·lectuals i estudiosos i gent que fa feina en la cultura del nostre país".

El batle de Llucmajor, per la seva banda, ha expressat la seva satisfacció per la celebració d'aquestes primeres jornades: "És una iniciativa important que ha tengut una bona rebuda i esperam que sigui ben valorada per la ciutadania".

Divendres a partir de 16.00 a 20.00 hores i dissabte al matí (9.00 a 14.00 hores) i l'horabaixa (15.30 a 20.30 hores), al Claustre de Sant Bonaventura, es duran a terme les diferents ponències que han estat emmarcades en diferents àmbits com ara medi ambient, llengua, educació, història, art, patrimoni i cultura popular.

Sbert, Vives i Segura a la roda de premsa de presentació.
Sbert, Vives i Segura a la roda de premsa de presentació.
RECUPERACIÓ DE L'ARXIU
Lluís Segura ha destacat que la recuperació i trasllat de l’arxiu municipal de Llucmajor culminada el passat 26 de juny, ha estat una passa “clau” per a les jornades d’estudis locals: “No es poden entendre per separat els dos fets. Moltes de persones que presenten una ponència a les jornades han treballat damunt documentació de l’arxiu, que des de la seva inauguració té una mitjana de 60 visites mensuals, és un espai de consulta molt viu i dinàmic”.
Bookmark and Share

Documents de descàrrega i enllaços

imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web