El Festival d'Escacs de Llucmajor es consolida com a referent de turisme esportiu
Se celebra entre el proper dia 12 i 20 de maig a CN Arenal
El Festival Internacional d'Escacs de Llucmajor que se celebra a s'Arenal del 12 al 20 de maig, arriba a la VII edició consolidant-se com un referent de turisme esportiu en l'àmbit mundial. La participació de jugadors i jugadores de fins a 30 països demostra que el torneig "posa a Llucmajor en el mapa" del turisme de "qualitat i esportiu que és al que volem atreure" digué la regidora de Turisme, Lucia Escribano en el decurs de l'acte de presentació celebrat al Club Nàutic de s'Arenal (CNA) on es celebra el torneig.

En la mateixa línia, el regidor d'Esports, Tomeu Tugores, recordà que el CNA acull el trofeu Princesa Sofía i l'internacional d'escacs que "ens duen esportistes de nivell, conjuguen promoció turística amb l'esport i pensam que és el camí a seguir". Per la seva banda, el director general d'Esports del Govern balear, Carles Gonyalons, digué que "és un luxe i podem estar orgullosos de tenir un esdeveniment d'aquest nivell a l'Illa".

Com la resta de participants en la roda de premsa, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas, va agrair la col·laboració de tots els patrocinadors del torneig. Així mateix també destacà la tasca de Sebastià Nadal i Joan Oliver, organitzadors i coordinadors d'un esdeveniment que "començà amb l'anterior equip de govern de Llucmajor", recordà.

Pel que fa a l'apartat esportiu, la competició tendrà 5 modalitats: Partides ràpides, l'Open Internacional, ràpides equips per països, equips de col·legis i un torneig amateur sub 2000.

En l'apartat de participants, cal destacar l'assistència de 20 grans mestres. Així mateix, hi participa la número 1 mundial sub-18 Abdumalik, Zhansaya (Kazajistán); l'equip de Georgia, subcampió d'Europa de seleccions o la campiona d'Espanya, Sabrina Vega, entre altres. Cal destacar també la participació del menorquí Paco Vallejo qui participarà en la modalitat de partides ràpides.

Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web