Atenció Social posa en marxa un programa de recollida d'oli a domicili per al seu reciclatge
Fomenta la inserció laboral de persones amb discapacitat de la zona sud de Mallorca
L'Ajuntament de Llucmajor ha posat en marxa un programa de recollida domiciliària d'oli vegetal domèstic, considerat un residu especial altament contaminant. Amb el foment del reciclatge d'aquest oli i la campanya d'informació paral·lela, es pretén reduir la càrrega contaminant de les aigües residuals i es facilita el seu tractament posterior a les estacions depuradores.

La regidora d'Atenció Social de l'Ajuntament de Llucmajor, Maria Antònia Gil, explica que aquesta iniciativa "a banda de fomentar el reciclatge de l'oli que es genera a les cases donant solució a una problemàtica ambiental, complirà també una funció social, ja que la recollida la durà a terme el Centre de Formació Ocupacional Migjorn i es donarà oportunitat a la inserció laboral de persones amb discapacitat de la zona sud de Mallorca".

El servei es du a terme aquests dies en el centre històric de Llucmajor, a la zona del quadrat, on l'usuari fa a les cases amb una bicicleta adaptada per a la recollida de l'oli vegetal.

A més a més, en una fase més avançada del projecte es preveu la posterior transformació d'una part d'aquest residu contaminant en un producte útil i valorat com el sabó natural i artesanal, així com la seva comercialització. L'obtenció d'aquest "producte km0" promou un consum respectuós, sostenible i socialment responsable i fomenta una economia verda i circular on l'oli retorna a les llars passant de residu a recurs.

Gil afegeix que "aquest projecte ha estat elaborat per l'empresa Ecoinstitut, empresa que ha elaborat el projecte tenint en compte un dels factors més importants que és la integració dels usuaris del centre ocupacional al nostre poble i demostrar que poden dur a terme una feina igual que tothom.

Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web