Aprovat el conveni entre Govern i Ajuntament per a les obres de reforma de la residència de Llucmajor
Inversió inicial de més d'un milió d'euros per a la primera i segona fase

El Govern de les Illes balears i l'Ajuntament de Llucmajor invertiran 1.150.000 euros en les obres de reforma de la residència del municipi ubicada en el carrer de la Font, 49 i en l'immoble annex del carrer Sant Miquel, 54. Aquesta inversió és per a la primera i segona fase i suposarà aproximadament el 50 per cent del total de les obres de reforma. En el conveni s'estipula que la tercera fase es valorarà definitivament un cop executades les dues primeres.

Aquests dos edificis foren objecte de diferents ampliacions als anys 80. L'objectiu d'aquesta intervenció és adaptar la residència a la normativa vigent per tal de poder incorporar-la a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència i, d'aquesta manera, que el servei passi a ser gestionat pel Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

Amb aquesta finalitat, el ple de l'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat avui el conveni entre ambdues administracions segons el qual l'esmentat consorci farà front al 75 per cent de la inversió i l'Ajuntament pagarà el 25 per cent restant. La regidora d'Atenció Social de l'Ajuntament de Llucmajor, Maria Antònia Gil, ha explicat que "hem rebut moltes inspeccions a la residència i cap d'elles ens augurava futur perquè l'edifici no compleix gairebé cap normativa en matèria de seguretat especialment les referents a l'accés a vehicles d'emergències".

En aquest sentit, cal destacar que el projecte preveu l'enderrocament de l'edifici ubicat en el carrer de Sant Miquel, 54, per tal que aquest indret es converteixi en l'accés a la residència pensant especialment en vehicles d'emergències i de subministraments. Així mateix s'adaptaran 11 places de la residència a la normativa vigent de centres residencials per a persones majors dependents. La residència en passarà a tenir un total de 34 places, 6 menys que les que té en l'actualitat, a conseqüència de la millora de la qualitat assistencial.

Gil va destacar que "el fet que la gestió de la residència passi a la xarxa de dependència és molt important bàsicament perquè ens permet que la gent que ara mateix està dins la residència hi pugui continuar estant perquè, en cas contrari, l'única sortida era tancar. Amb l'aprovació d'aquest conveni seguim la llei per no haver-la de tancar.

Mentre s'executin les obres, els residents, actualment n'hi ha 26, s'aniran reubicant a les plantes superiors. Cal destacar que la residència compte amb una planta baixa, primer, segon i tercer pis
Bookmark and Share
imatge peu

Plaça d'Espanya, 12, 07620 Llucmajor - Telèfon: 971 660 050 Contacte / Mapa web